Nikoleta Todorova – Miss Universe Bulgaria 2017 When dreams come true!

     Очарователната Николета Тодорова ще премери сили с над 70 красавици от целия свят на 26 ноември в Лас Вегас на конкурсът Miss Universe 2017!

20161203_Photosession_Nikoleta01899_2Promo

   След много успешното и запомнящо се представяне на Радост Тодорова – „Мис Вселена България 2015” и Виолина Анчева – „Мис Вселена България 2016”, съответно в Лас Вегас и в Манила, отново фото модел позирал пред обектива на Ivaylo Petrov Photography ще представи България на световният конкурс за красота в САЩ!

Мира Симеонова, която бе избрана да представи страната ни на световния конкурс „Мис Вселена“ преди месец по време на официална церемония в София, ще отстъпи позицията си на своята първа подгласничка Николета Тодорова. Причина за предаването на короната стана крехката възраст на красавицата от Русе. Мира е само на 17 г., което е в разрез с политиката и регламента на конкурса всички претендентки да са навършили пълнолетие.

Николета Тодорова е на 19г. от гр.София. Модел е от 14 години. В момента учи в първи курс в Софийски Университет “Св. Климент Охридски” специалност Археология. Има придобита професионална квалификация за Полиграфист от Национална Гимназия по Полиграфия и Фотография. Обича да се разхожда в парка със своите две кученца. Харесва бързите скорости и всичко което повдига адреналина и.

Николета вече е участвала на международният конкурс „Мис 7 континента” през 2015г., където се класира в ТОП 10. Освен това е носителка на титлата „Мис Абитуриентка“ през 2016г.

20161203_Photosession_Nikoleta01636_3

Николета Тодорова получи титлата „Мис Вселена България 2017“ и ще представи страната ни на световното събитие „Мис Вселена 2017“, чийто финал ще е на 26 ноември в Лас Вегас. За вълненията около конкурсът и какво е да носиш короната Николета споделя:

„Чувството да спечелиш тази корона е страхотно. На мен това ми беше мечтата. Майка ми и баща ми още на 4 години са ме записали в школата на хореографката Ани Петкова – да се науча на маниери. И така станах модел. И това започна да става моя мечта. На този конкурс нямаме демонстрация на таланти – имаме бикини тур, който е един от най-важните”.

20161203_Photosession_Nikoleta01850_2В интервюто си пред телевизия BiT, чаровната Николета Тодорова разказва повече за себе си, своята кариера на фото модел, подготовката за конкурсът и предизвикателствата които я очакват в Лас Вегас и след това.

В момента Ники усилено се подготвя за международният конкурс. Работи с дизайнера Стоян Радичев и бившата балерина Ани Петкова, а за САЩ 19-годишната красавица ще замине  на 10 ноември.

20161203_Photosession_Nikoleta01900_2

В Лас Вегас, Николета ще се подготви заедно с останалите претендентки за короната за полуфиналът на “Miss Universe 2017”, след който ще бъдат ясни финалистките, ТОП 12 или ТОП 15, в зависимост от регламента тази година.Полуфиналът се смята за едно от най-важните събития на конкурсът, защото именно тогава се представят по бански костюми всички участнички пред журито и публиката в залата и се излъчва на живо.Големият финал на конкурсът ще бъде на 26 ноември в Planet Hollywood Resort & Casino в Лас Вегас и ще се излъчва на живо по американската телевизия FOX.

Снимки: Getty Images

Настоящата „Miss Universe 2016“, 24-годишната французойка Ирис Митенар ще постави короната на победителката в конкурсът.Водещ на шоуто по традиция ще бъде Стив Харви.

image1506618982Square

Снимка: Miss Universe Press Site

Преди това, в рамките на две седмици, преденденките за короната участват в различни събития, които са организирани от домакините, като заснемане на фото сесии, видео визитки, благотворителни балове и вечери.Всяка от участничките в конкурсът представя своята страна с традиционен национален костюм/носия, а на благотворителен търг се продават националните подаръци, които миските са подготвили и чрез които представят своята страна.

14107831_10208380699207353_5771619825706003475_o

През 2015г. Радост Тодорова занесе на световният конкурс копие на ритон от Панагюрското златно съкровище, а на конкурсът “Miss Universe 2016” във Филипините, Виолина Анчева  – реплика на картината на Владимир Димитров-Майстора – „Мома от Калотинци“.

С Николета Тодорова, екипът на Ivaylo Petrov Photography има заснети две професионални фото сесии през 2016 година.Първата от тях е част от моден фото проект съвместно с талантливата млада дизайнерка и създател на марката “AleksAndrova”, Полин Александрова – “Street Fashion Vibes”!

_IVP4388_2

Втората е студийна политематична фото сесия, заснета в Студио 1. Ники прояви голям професионализъм и още тогва показа амбиция и решителност за развитие в този бранш и резултатите незакъсняха, вече е носителка на още една корона в колекцията си.

Лично аз и екипът ми желаем на Николета да се върне в България с короната на “Мис Вселена 2017”!Ники, ти си родена победителка и съдбата ти се усмихва!Много хора може би са скептични, смятат че световният конкурс има предизвестена победителка, че е геополитически обременен, че има участнички с по-силно лоби и какво ли още не, но  теб това не бива да те спира да бъдеш себе си, да сбъднеш мечтата си, да покажеш българската красота и интелект на светът! Много сме и хората които твърдо вярваме в теб и те подкрепяме безусловно!Успех, късмет, не спирай да се забавляваш и не спирай да следваш мечтите си!!!Те се сбъдват ако много силно ги желаем и работим за тяхното осъществяване!!!На добър час!

20161203_Photosession_Nikoleta01902_2

Автор и фотограф: Ивайло Петров