AleksAndrova – Clothing for You and Your Best Friend

                Здравейте и Честита нова 2016 година, скъпи читатели! Пожелавам на всички една незабравима година, изпълнена само и единствено с положителни емоции и хора, с които да бъдат споделени те!

                Първата ми статия за тази година всъщност е интервю с една много чаровна дама. Тя е само на 22 години, а вече е поела по пътя на това да прави нещо, което много харесва, а според мен и доста ѝ се отдава!

               Запознайте се с младата и талантлива дизайнерка Полин Александрова, а под интервюто можете да разгледате някои от моделите, които предлага модна линия AleksAndrova!

Здравей, Полин! Би ли се представила с няколко думи?

Здравей! Най-общо за мен: на 22 години съм , от град Враца. Уча финанси в Благоевград. Занимавам се с изработка на дрехи от 3-4 години.

Съвсем скоро разбрах за модната линия AleksAndrova – изработваш страхотни модели! Как започна всичко?

Занимавах се с дрехи още в училище, но не мои собствени. В един момент исках да нося нещо, което го нямаше нито в онлайн магазините, нито в моловете. Тогава започнах да правя такива дрехи, а от тях искаха и приятелките ми. Така се роди и мотото „Дрехи за теб и най-добрата ти приятелка.“

От кога се интересуваш от мода?

Още от малка принтирах и лепях всякакви модни облекла по стените, но като цяло никога не съм си представяла или мечтала да се занимавам с това.

 

Кой те „подтикна“ към това начинание?

Реших го сама и не ми трябваше чужда подкрепа.

От къде черпиш вдъхновение за моделите си?

Вдъхновението при мен идва на първо място от материите, след това от street fashion – това е нещо като хоби – кой, къде, какво носи. Не е реално как обикновените комбинации те карат да изглеждаш необикновено. Това те вдъхновява, защото си казваш „Искам да изглеждам така! Но това яке няма от къде да си го купя, тази рокля също…“ например.

Съобразяваш ли се с модните тенденции или правиш това, което ти харесва?

Обичам да си играя с материите. Това е, от което има нужда българския пазар. Модерни дрехи и колекции всеки може да открие в моловете и в съседните държави. Въпроса е да се измисли нещо нетипично. Мога да кажа, че не се влияя от модните тенденции и дори се старая да не изработвам нещо, което е вече факт и се предлага в България.

Освен дрехи за ежедневието, забелязах, че имаш и абитуриентски рокли. Колко модела си сътворила до момента?

До момента имах една официална рокля, която можеше да се носи при такъв повод. Имам идеи, но изработката и предложенията трябва да са съобразени с клиентите. Това е трудна задача. Предполагам в бъдеще ще се организира и такъв проект с няколко лимитирани модела.

 

Желаеш ли да се развиваш и в сферата на по-официалното облекло или предпочиташ спортно-елегантното?

Не мога да затворя линията в елегантния стил, той е необходим, но и следва твърди линии – в него няма какво ново да се измисли или предложи.

Имаш ли интерес към правенето и на бижута, тъй като забелязвам няколко по снимките на моделите?

Не – бужутата не са за мен. Всички аксесоари във фотосесиите са на български дизайнери. До момента сме работили с LXA и RF-цветни аксесоари за коса.

Какво си мислеше/представяше когато пусна първите си дрехи за продажба? Предполагам, че си била много развълнувана!

Чудех се дали го правя както трябва. Бях развълнувана, да, но мина време докато започна да правя нещата по моя начин, с моя почерк.

Вярвала ли си тогава, че ще стигнеш до успеха, който имаш днес?

Честно казано – да. Може да звучи нескромно, но има група от хора, към която се стремя да стигна. Разбира се, мечтая за по-голям успех, и той не е свързан с масово потребление, а по-скоро с разширяване на този кръг от клиенти, както и начина на представяне на дрехите.

 

Как читателите ни могат да открият модната ти линия? Има ли сайт, в който да разгледат предложенията ти?

Сайта е в процес на изработка, работим главно във фейсбук и с бутиците ни партньори в страната: в София – Luxury Boutique; в Благоевград – Seventh Heaven boutique; във Враца – Evis.

Много ти благодаря за днешното интервю! Пожелавам ти след време отново да се срещнем и да ми разказваш за международния си успех!

И аз благодаря!

Нека погъделичкаме малко желанието да видим уникатите, за това оставям снимките им да говорят сами!

Силно се надявам да сме грабнали любопитството ви, за това не се бавете, а разгледайте всички модели, които се предлагат от талантливата дизайнерка на Facebook страницата на ALEKSANDROVA!

Автор: Александрина Иванова

Модел, прическа и стил: Полин Александрова

Грим: Виктория Иванова

Фотограф: Ивайло Петров