ABOUT

IvayloIvaylo Petrov Photography е запазената марка на фотографът Ивайло Петров.

Ивайло Петров започва развитието си като фотограф през 2011г., като преди това дълги години снима като любител фотограф и се занимава с постобработка на дигитални изображения.

На 12 юли 2012г. e създадена фен страницата на Ivaylo Petrov Photography във Facebook, а по-късно на 11 неоември 2012  е  готов и първият уеб сайт: www.iphotography.info. На тях можете да разгледате огромното портфолио от  най-добрите стотици, дори хиляди кадри, заснети през последните 3 години от Ivaylo Petrov Photography.

1559775_10201929362247961_589742324_n-1024x490_1Цифровата фотография се превърща от хоби във втора професия на Ивайло Петров –  фотограф на свободна практика. Този сайт е изключително посветен на модната, портретна, студийна и актова фотография, ретуш и постобработка.Тук ще можете да разгледате кадрите подредени по фотосесии, както и по модели, като всеки фото модел на Ivaylo Petrov Photography е представен със свое портфолио.Персоналната, портретната и модната фотография са сред любимите жанрове на Ивайло Петров.Творческият му път във фотографията изразява стремежа да запечата красиви модели по неповторим начин, да улови езика на тялото и да ги покаже по уникален и неповторим начин!

Историята на Ivaylo Petrov Photography продължава, в средата на 2011г. като модел и в последствие като стилист се присъединява Габриела Илиева.В моментаgabi Габриела е стилист в модна къща Krizia, Милано и често се включва като консултант с ценни напътствия и съвети в подготовката на персоналните фото сесии и избора на стайлинг, прическа и грим на фото моделите.

1559775_10201929362247961_589742324_n-1024x490_2През юни 2013г. към екипът се присъединява Вероника Маринова, която след 6 месечно теоретично и практическо обучение по цифрова фотография става асистент фотограф на 1559775_10201929362247961_589742324_n-1024x490_3Ivaylo Petrov Photography.Вероника често се изявява като втори фотограф, заснема backstage и making на персоналните фото сесии в студиото и на терен. тя разкрива свойте виждания и като стилист.Вероника е част от екипа до края на юни 2014г. след което заминава в Германия, където в момента следва Комуникационен и графичен дизайн в университета Volkshochschule Tegernsee в град Rottach-Egern в провинция Бавария.

За кратко от началото на декември 2013г до края на май 2014. екипа на Ivaylo Petrov Photography се разширява с още един член – Цвети Иванова, асистент фотограф.Тя изпълнява същите функции като Вероника, като основна задача и на двете е да подготвят фото модела за фото сесията, особено ако е без опит в позирането, както и да помагат на фотографа и модела по време на фотосесията с цел получаване на възможно най-добри кадри.

_IVP2021_2От март 2014г. Ивайло Петров е част от фотографският екип на новото lifestyle списание VIA MAGAZINE, което е първото дуалистично списание в България с две корици – женска и мъжка и е изцяло авторско!От октомври Ивайло Петров вече е главен фотограф на списание VIA MAGAZINE и е удостоен с призът „Фотограф на 2014г.“ на списанието.

От 15.10.2014 до 01.08.2015, част от екипа на Ivaylo Petrov Photography като стилист е Петя Иванова!Освен като фотомодел, Петя  се извяваше и развиваше катоCollage2 стилист и дизайнер и  работи заедно с моделите ни по време на подготовката и провеждажнето на фото сесиите!Петя е завършила моден дизайн, креативна е, с много свежи и интересни идеи, с усет и визия към красивото, отличен професионалист!PetiaОще със започването си Петя имаше не леката задача, да организира в кратки срокове и подготви за фото сесиите 21 фото модела за няколко локации, за най-мащабният ни фото проект VIA MAGAZINE RAILWAY PHOTO PROJECT!Освен това голяма част от използваният по време на снимките реквизит е подготвен или изработен от Петя Иванова!

От 15.12.2014 до 18.07.2015 г. част от екипа е и Андриана Илиева, като втори фотограф. Андриана е на 21 години, завършила е Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Ценов“-Враца с профил Биология с Английски език. Това е времето през което с най-добрата и приятелка, Андриана започва активно да се увлича по фотографията, да снима различни сцени влагайки креативност и индивидуалност в творбите си. От детските си години обича да снима с лентовите фотоапарати на родителите си: Смена 8м, Praktica TL, Chinon, Pentagon и др. В момента Андриана изучава специалност Фотография в Нов български университет-София, разширявайки познанията си в областта и учейки се от най-добрите преподаватели в страната.Andriana

Като втори фотограф Андриана участваше активно във всички текущи фото сесии и фото проекти на списание VIА Magazine.Също така заснемаше и backstage на фото сесиите, както и making от подготовката, гримирането и фризирането на фото моделите ни!Андриана бе  много полезна със свойте знания и уменя, с натрупаният вече опит като фотограф, нашата връзка с академичните среди в НВУ, за да бъдем в крак с последние тенденци и иновации в цифровата фотография и по-специално в модната фотография!

Екипът на Ivaylo Petrov Photography  прилага  иновативни и креативни подходи към стандартната цифрова фотография и фотообработка,  създва топла и приятелска атмосфера при всяка фотосесия. Следва най-добрите световни практики и техники в цифровата фотография – модна, студийна, портретна, актова, непрекъснато се развива, обучава и самоубочава с цел да поддържа високо ниво на знания и умения, за да може да задоволи и най-претенциозните си клиенти.

Фотографът Ивайло Петров черпи опит и вдъхновение от работата и снимките на някой от най-добрите световни и български фотографи като: Начо Каменов – Кубето, Скот Келби, Майкъл Фриймън, Карл Тейлър и др.

Чрез снимките  които създават, Ivaylo Petrov Photography се опитват  не само да документират собствения си  талант и опит, но и да уловят моменти и събития по неповторимият начин, по който ги виждат и да споделят с останалите красотата и разнообразието на света пред тях!

_IVP2100_2

Ivaylo Petrov Photography е  символ на професионализъм, пресечна точка на опит и талант!

Ivaylo Petrov Photography  уловя красотата на моделите си по един неотразим начин!

IVAYLO PETROV PHOTOGRAPHY – ОБИЧАМЕ ДА ВИ ФОТОГРАФИРАМЕ!